Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η υψηλότερη συχνότητα κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης μορφών καρκίνου, βάσει νέας Γαλλικής μελέτης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο link της σελίδας, εάν θέλετε να μελετήσετε ολόκληρη την επιστημονική δημοσίευση.

Παρόλο που τα ευρήματα της μελέτης πρέπει να επιβεβαιωθούν, η προώθηση της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων στο γενικό πληθυσμό θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη Προληπτική Στρατηγική ενάντια στον καρκίνο.

Ο μέσος καταναλωτής σήμερα, ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την ποιότητα, τη διατροφική αξία, τις συνθήκες παραγωγικής διαδικασίας και διακίνησης, τις πρώτες ύλες, την προέλευση και επεξεργασία τους και την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων που καταλήγουν στο τραπέζι του.


Εμείς στη DASO, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων, αναδεικνύουμε την πλούσια αυτόχθονη βιολογική βιοποικιλότητα, συνδέουμε τα προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία του πληθυσμού και το γαστρονομικό πολιτισμό και υποστηρίζουμε καινοτόμες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, παραγωγής, διάθεσης και μάρκετινγκ των εξαιρετικών ελληνικών Βιολογικών Προϊόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eating organic reduces your risk of cancer

A higher frequency of organic food consumption was associated with a reduced risk of cancer, according to a new French study.

You can read more HERE, or contact us directly in the link below, if you want to study the original scientific paper.

Although the study findings need to be confirmed, promoting organic food consumption in the general population could be a promising Preventive Strategy against cancer.

The average consumer today, is increasingly concerned about the quality, the nutritive value, the production processing, the raw materials and generally the origin, treatment and hygiene conditions for all foodstuffs that are positioned on the dinner table.


At DASO, founding member of the Organic Products Cluster, we highlight the rich native organic biodiversity, we emphasize on all those products that correlate health to gastronomic culture and we support innovative and integrated design, production, distribution and marketing of the amazing Greek Organic Products.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *