Ελληνική Κτηνοτροφία – Παρόν & Μέλλον

Η Ελληνική Κτηνοτροφία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης, του πολιτισμού και της συνοχής των κοινωνιών της υπαίθρου. Αποτελεί σημαντικό πυρήνα συνεισφοράς στην Εθνική Οικονομία και αναμφίβολα θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους μηχανισμούς ανάπτυξης και εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αυτάρκειας που έχουμε σήμερα σε κτηνοτροφικά προϊόντα (18% σε βόειο κρέας, 27% σε χοιρινό, 45% σε αγελαδινό γάλα), είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος και των διορθωτικών ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν.

Είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μία νέα Εθνική Στρατηγική που επενδύει στην εκπαίδευση των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής και αναπτύσσει την έρευνα και την καινοτομία, πάντα με γνώμονα την αειφόρο διαχείριση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνοπτική μας αναφορά και τα Συμπεράσματα που προκύπτουν για το μέλλον της Ελληνικής Αγελαδοτροφίας.


Εμείς στη DASO στηρίζουμε έμπρακτα την Ελληνική Κτηνοτροφία και εκπονούμε ολοκληρωμένα και αυτοτελή Business Plans που στοιχειοθετούν τη μελλοντική τους εξέλιξη, λαμβάνουν υπόψη όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και επενδύσεις που δημιουργούν ασφαλείς συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στο παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πρωτοστατούμε στη μελέτη, εγκατάσταση και υποστήριξη μικρών και οικονομικών μονάδων αναερόβιας χώνευσης για την παραγωγή βιοαερίου. Παράλληλα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σύγχρονα, καινοτόμα και ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας αποβλήτων, προσαρμοσμένα στα γεωγραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής καθώς επίσης και συστήματα επεξεργασίας χωνεμένου υπολείμματος και μετατροπής του σε άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό για τη βιολογική και αειφόρο γεωργία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Greek Cattle Farming – Present & Future

Greek livestock farming is an integral part of the tradition, culture and cohesion of rural societies. It is an important contributor to the national economy and could undoubtedly be one of the mechanisms of Greece’s growth and exit from the crisis.

The extremely low self-sufficiency rates currently in livestock products (18% in beef, 27% in pork, 45% in cow’s milk) are indicative of the size of the problem and the corrective actions to follow.

We must commit in developing a new National Strategy which shall invest to farmers education, training, research and innovation, always with a view to sustainable development, professional management and environmental protection.

Read HERE our concise report and the Conclusions drawn for the future of the Greek Cattle Farming.


We at DASO support Greek livestock farming and we develop integrated and self-contained Business Plans that shape their future development and take into account all the required actions and investments, that create safe conditions for sustainable development within the globalized competitive environment.

We specialize into the design, installation and support of small and economical anaerobic digestion plants for biogas production. We also design and implement modern, innovative and integrated waste management and processing systems, adapted to the geographical and social characteristics of each region as well as digestate processing and transformation units into an excellent compost material for organic and sustainable agriculture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *