Η Νέα Εποχή στα Συστήματα Αξιολόγησης της Απόδοσης

Η πολιτική της Αξιολόγησης της Απόδοσης των εργαζομένων πρέπει να είναι εναρμονισμένη με την Εταιρική Στρατηγική και τις Πολιτικές Προσωπικού, οι οποίες προωθούν την ανάπτυξη και εξέλιξή του.

Κάθε εργαζόμενος είναι ένα ολοκληρωμένο άτομο με προσωπικότητα και χαρακτηριστικές ανθρώπινες ανάγκες (κατά ένα ποσοστό μοναδικές), και η εσωτερική του υποκίνηση είναι ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη από τον οποιονδήποτε έλεγχο του επιβάλλεται με σκοπό να επιτευχθούν οι επιχειρηματικοί στόχοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι προσδοκά η επιχείρηση από αυτούς, στις θέσεις που υπηρετούν και το κατά πόσο η απόδοσή τους θεωρείται ικανοποιητική.

Όλοι ο προϊστάμενοι και οι υπεύθυνοι οφείλουν να είναι ειλικρινείς με τις αντικειμενικές τους κρίσεις αναφορικά με τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες που παρουσιάζει η απόδοση των υφισταμένων τους.

Βασική ευθύνη των Διευθυντών, είναι η ανίχνευση των τομέων στους οποίους οι υφιστάμενοι τους πρέπει να βελτιωθούν και να βοηθούν στην πραγματοποίηση του, για να βελτιστοποιείται η επιχειρηματική απόδοση.

Η Αξιολόγηση της Απόδοσης των εργαζομένων που αναπτύχθηκε από τη DASO, είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ με το οποίο μετρείται και αποτιμάται το πόσο καλά ο κάθε εργαζόμενος επιτελεί το έργο του, για μια συγκεκριμένη περίοδο, σύμφωνα με τα κριτήρια και τους στόχους που έχουν τεθεί και προσυμφωνηθεί από την αρχή της αξιολογούμενης περιόδου.

Το καινοτόμο αυτό μοντέλο της DASO, αποτελεί ένα Σύγχρονο Εργαλείο για όλες τις οργανώσεις που θέλουν να συνεχίσουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο συνεισφέρει το καλύτερο δυνατό, για την κερδοφορία και την ενίσχυση της περαιτέρω ανάπτυξης.

Το προτεινόμενο μοντέλο συνίσταται σε μία επίσημη γραπτή αποτίμηση της απόδοσης των εργαζομένων, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο αποτιμάται η πραγματική απόδοση και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Η αντικειμενικότητα της κρίσης και η ακρίβεια της καταγραφής των στοιχείων, αποτελούν τις δύο βασικές προϋποθέσεις για να καταστεί η αξιολόγηση αμερόληπτα αποδεκτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *