Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ευρώπη – 2017 ενημέρωση

Η πρόσφατα δημοσιευθείσα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) έκθεση, περιγράφει την πρόοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που πραγματοποιήθηκαν το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο σύνολό της και σε επίπεδο χώρας, αγοράς και τεχνολογίας. Παρέχει επίσης πρότυπες εκτιμήσεις σχετικά με τις εξελίξεις σε όλα αυτά τα επίπεδα.

Επιβεβαιώνεται σαφώς ότι η ΕΕ παραμένει σε καλό δρόμο για να πετύχει μερίδιό 20% σε ΑΠΕ το 2020, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση της ανάπτυξης τους σε ολόκληρη την ΕΕ. Τόνισε επίσης ότι η πρόσθετη κατανάλωση ΑΠΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη από το 2005 είχε αρκετά συνολικά οφέλη, επιτρέποντας έτσι στην ΕΕ να μειώσει τη ζήτηση για ορυκτά καύσιμα και τις σχετικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 10%, σε σύγκριση με την κατάσταση στην οποία οι ανανεώσιμες πηγές παρέμειναν στα επίπεδα του 2005. Βοήθησε επίσης την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να μειώσουν την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η ΕΕ προχωρεί ελαφρώς καλύτερα συνολικά, από την άποψη της ανάπτυξης των ΑΠΕ, σε σχέση με άλλα μέρη του κόσμου. Σήμερα, η ΕΕ είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την ικανότητα ανάκτησης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Μεταξύ του 2005 και του 2015, η ταχύτητα με την οποία η ΕΕ έχει μετατρέψει τη βάση ενεργειακών πόρων που υποστηρίζει την οικονομική της δραστηριότητα έχει ξεπεράσει αυτή των άλλων περιοχών του κόσμου.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνοπτική μας έκθεση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας – συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα – εάν επιθυμείτε να λάβετε την Ενημερωτική έκδοση της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *