Διαχείριση αλλαγής

Οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου δημιούργησαν έσοδα 33,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 2,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Μαζί, οι φετινές εταιρείες του Fortune Global 500, απασχολούν 69,9 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και εκπροσωπούνται από 32 χώρες.

Παρόλα αυτά, μόνο δώδεκα τοις εκατό (12%) των εταιρειών, που περιλάμβανε το Fortune 500 το 1955, υπάρχουν ακόμη σήμερα. Οι λόγοι πολλοί: οι αγορές άλλαξαν και μετατράπηκαν, οι εταιρείες συγχωνεύτηκαν, τα επιχειρηματικά μοντέλα εξελίχθηκαν, δημιουργήθηκαν νέοι ανταγωνιστές κ.ο.κ.

Διαχείριση Αλλαγής σημαίνει Διαχείριση Ζωής!

Γιατί “αυτός που τελικά επιβιώνει, δεν είναι  ούτε ο δυνατότερος, ούτε ο εξυπνότερος, αλλά αυτός που ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στην Αλλαγή”, σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου.

Στο νέο κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, μόνη αγορά είναι ο πλανήτης. Οι πελάτες μετατρέπονται από καταναλωτές σε συνδημιουργούς αξίας και προϊόντων. Οι ανταγωνιστές είναι ταυτόχρονα πελάτες, σύμβουλοι και συνεργάτες και τα όρια μεταξύ των επιχειρήσεων καθίστανται δυσδιάκριτα και ασαφή.

Περισσότερο από σαράντα χρόνια έρευνας από το Harvard Business School υποδηλώνουν ότι μία υποεκτιμημένη αιτία, που τόσοι πολλοί οργανισμοί εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο, είναι ότι δεν διέθεταν την οργανωτική δομή για να προσαρμοστούν σε ένα κόσμο που άλλαζε συνεχώς και όλο πιο γρήγορα.

Μπορεί η δική σας δομή να διαχειριστεί την Αλλαγή?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *