Νέα

WORLD BREAD DAY 2020

Γιορτάζουμε σήμερα 16 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου, παράλληλα με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Η ημερολογιακή ταύτιση αυτών των δύο σημαντικών εορτών δεν είναι καθόλου τυχαία γιατί σηματοδοτεί τη σημασία του ψωμιού στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού παγκοσμίως.… Read more

Πολιτική Αμοιβών Εργαζομένων

Η πολιτική αμοιβών των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της εταιρείας και τις υπόλοιπες πολιτικές προσωπικού, οι οποίες αποβλέπουν στην ανάπτυξη και εξέλιξή του. Κάθε εργαζόμενος είναι ένα ολοκληρωμένο άτομο με προσωπικότητα και χαρακτηριστικές… Read more

Οργανωτικός Σχεδιασμός για Ανάπτυξη

Καθώς οι δομές της αγοράς αλλάζουν καθημερινά και γρήγορα σε όλες τις πτυχές τους, οι εταιρείες τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο και κινδυνεύοντας να βγουν εκτός πορείας. Χαμένος χρόνος και σπάταλη πόρων είναι συνήθως η πραγματικότητα για… Read more

Εκπαιδευτική Ακαδημία Στελεχών 2019-20

Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις για την επανατοποθέτησή της στο επενδυτικό προσκήνιο, τη στιγμή που ο διεθνής ανταγωνισμός υλοποιεί με αποτελεσματικότερο τρόπο στρατηγικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Οι Ελληνικές επιδόσεις εξακολουθούν να παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές σε σύγκριση με την ΕΕ,… Read more

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2019

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου ως μέσο για την εστίαση της προσοχής στη σημασία του πολύτιμου αυτού αγαθού και υποστηρίζοντας την ανάγκη για την αειφόρο διαχείριση των πόρων γλυκού νερού. Το 1993, η… Read more

Πρόγραμμα Προσαρμογής Εργαζομένων

Το Πρόγραμμα Προσαρμογής αποτελεί για τις περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα μία σημαντική Διαδικασία Υποδοχής, Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων στην εταιρεία. Είναι μία “onboarding” διεργασία κατά τη διάρκεια της οποίας οι νέοι εργαζόμενοι μαθαίνουν να προσαρμόζονται στις προδιαγραφές, απαιτήσεις και προσδοκίες… Read more

Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η υψηλότερη συχνότητα κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης μορφών καρκίνου, βάσει νέας Γαλλικής μελέτης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο link της σελίδας, εάν θέλετε να μελετήσετε ολόκληρη την επιστημονική δημοσίευση. Παρόλο που… Read more

Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στη βιομηχανία τροφίμων

Η βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί μονόδρομο για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Η νέα περιβαλλοντική στρατηγική θα οδηγήσει με ασφάλεια στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα του τομέα και διασφαλίζοντας την… Read more

Η παθογένεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζεται…

Εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς για ακόμη μία φορά αναμενόμενη είναι η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα (www.adip.gr) Δέσμια του κράτους και των αλλεπάλληλων εμπνεύσεων των κατά σειράν υπουργών Παιδείας παραμένει η… Read more

Επιβιώνοντας στην κρίση II: Μπορείς και εσύ να διακριθείς

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς στη DASO, το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που μας εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας, ξεπέρασαν με επιτυχία τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Αναδιοργανώσαμε εταιρικά σχήματα, εκπαιδεύσαμε το προσωπικό τους,… Read more